نیترات نیکل با فرمول خطی Ni(NO3).2 و یا هر نوع فرمول هیدرات آن است. این ماده، به عنوان اکسید کننده طبقه بندی می شوند. نیکل نیترات یک منبع نیکل کریستالی محلول در آب برای استفاده های سازگار با نیترات ها و pH پایین (اسیدی) است. در این مقاله سعی شده است به نام ها دیگر این ماده، خواص فیزیکی و شیمیایی این نمک، روش تولید آن و معادله های واکنش متفاوت تولید آن، کاربرد و مصرف آن، درجه خلوص، خطر نیترات نیکل برای سلامتی و نحوه ی خرید نیترات نیکل پرداخته شود. همچنین یک زمرد اکسید کننده است که در صنایع گوناگون کاربرد های زیادی دارد. در نگهداری و حمل این ماده شیمیایی بایستی مراقبت های لازم را انجام داد. هر چند این ماده، به تنهایی قابل اشتعال نیست اما در کنار سایر مواد شیمیایی قابل اشتعال، می تواند آتش سوزی را تشدید کند.
تمام نیتراتهای فلزی و نمک های معدنی، یک کاتیون فلزی معین و آنیون نیترات هستند. آنیون نیترات، یون چند اتمی یا پلی اتمیک متشکل از یک اتم نیتروژن منفرد است که به صورت یونی به سه اتم اکسیژن محدود شده است. ترکیبات نیترات به طور کلی در آب حل می شوند و به طور معمول مولکول های آب به آن متصل شده و باعث هیدراته شدن آن می شود. مواد نیترات عامل اکسید کننده هستند. این مواد، وقتی با هیدروکربن ها مخلوط می شوند، می توانند مخلوط قابل اشتعالی را ایجاد کنند.
ویژگی های نیترات نیکل:
نیترات نیکل ترکیبی معدنی با فرمول شیمیایی Ni(NO3)2.nH2O بوده و کریستال های آن به رنگ سبز پر رنگ می باشد. این ماده در آب براحتی و درصد بالایی حل می شود و غیرقابل اشتعال است، اما باعث افزایش قدرت انفجاری در مجاورت برخی از مواد منفجره می شود.
نیترات نیکل بدون آب در طبیعت بسختی قابل مشاهده است و معمولا به صورت کریستال های 6 آبه است و اگر بخواهیم بصورت دقیق و علمی فرمول شیمیایی نیترات نیکل را بنویسیم باید اینگونه باشد Ni(NO3)2.6H2O . این فرمول شیمیایی بیانگر آن است که یون نیکل توسط 6 مولکول آب احاطه شده و یون های منفی نیترات به نیکل متصل نیستند.
اسید نیتریک و نمک نیکل، نام های دیگر نیترات نیکل است. نیترات نیکل به عنوان اکسید کننده در حمل و نقل سازمان ملل متحد (UN) در کلاس 5.1 و گروه بسته بندی III طبقه بندی شده است. این نمک، در توصیه های سازمان ملل متحد در گروه حمل کالاهای خطرناک گنجانده شده است.
کریستال نیکل نیترات
آپدیت 1399/09/08
نیترات نیکل پودری سبز رنگ با کریستال های ظریف است. این ماده، محلول در آب، هیدروکسید در آمونیوم و محلول در الکل و اتانول است. محلول آبی آن اسیدی است. این ماده، غیر قابل احتراق است اما نیترات نیکل سوزاندن مواد قابل احتراق را تسریع می کند. با موادی به عنوان مثال، منیزیم یا پودر آلومینیوم،کلرید قلع (II) یک واکنش شدید ایجاد می کند. خطر آتش سوزی را به عنوان حامل اکسیژن تشدید می کند. اگر مقادیر زیادی از این ماده، در آتش سوزی وجود داشته باشد، ممکن است انفجار عظیم ایجاد شود. هم چنین قرار گرفتن این ماده، طولانی مدت در معرض آتش و گرما ممکن است باعث آتش سوزی شود. اکسیدهای ازت در هنگام اشتعال، بسیار سمی هستند. این نمک، دارای یک اتم نیکل، یک اتم N و 3 اتم O است. نیکل در این ماده، در حالت اکسیداسیون 2+ است. همچنین حاوی یون های نیترات است.
از خصوصیات فیزیکی این ماده شیمیایی می توان به کریستال های هگزاهیدرات مونوکلینیک سبز زمردی آن اشاره کرد. نقطه جوش آن 136.7 درجه سانتیگراد است و در حرارت 56.7 درجه سانتی گراد ذوب می شود. این ماده، در اثر گرم شدن آب خود را از دست می دهد و به اکسید نیکل تجزیه می شود. تراکم نسبی آن 5.05 است. این ماده، در آب بسیار محلول است. محلول نیترات نیکل نیز سبز مایع، بوی آن کمی اسیدی و pH آن 6 و نقطه جوش آن 106 درجه سانتیگراد است.
برای دانلود مشخصات نیترات نیکل روی دکمه زیر کلیک کنید.
نیترات نیکل در تولید کاتالیست های صنایع خودروسازی و پتروشیمی، تولید باطری، الکترولیز و آبکاری، مواد فسفاتاسیون و تولید پوشش سطوح میانی و نهایی برای فلزات و ... کاربرد دارد.
شرکت آترین فرازان آوین آمادگی لازم برای تامین نیترات نیکل با درجه خلوص 99.95% بصورت کریستال را با کیفیت مناسب و قیمت رقابتی دارد.
کیسه های لایه دار 25 کیلویی و مقاوم به رطوبت
نحوه نگهداری:
مواد شیمیایی را در جای خشک و خنک، به دور از مواد منفجره و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.